2009. március 8., vasárnap

Hétfőtől nem nyit ki a Ford!
Dunaújváros - Bezár a dunaújvárosi Ford márkakereskedés. A januárban még tizenegy főt foglalkoztató vállalkozás kénytelen határozatlan időre lehúzni a rolót.

A Ford márkakereskedés 2000-ben nyílt meg Dunaújvárosban. Most határozatlan időre kénytelenek bezárni a válság miatt Fotó: Lázár Zsolt

A gazdasági válság miatt drasztikusan visszaesett az értékesítésünk és ezzel párhuzamosan a műhelyforgalmunk is. Míg a tavalyi év első felében havonta tizenkét-tizenhét autót adtunk el átlagosan, addig az elmúlt hónapokban ez a szám négyre esett vissza. A mostani bevételeink már nem fedezik a rezsiköltségeket és az alkalmazottak bérét. Ezért határozatlan időre bezárjuk a dunaújvárosi szalont - mondta el kérdésünkre Gaál Simon.

A Simö Kft. ügyvezetője hozzátette: be kell zárniuk a Székesfehérváron működő használt autótelepüket is, a központi értékesítési pontjuk viszont változatlanul működik majd a megyeszékhelyen.

- Az idei évet egyébként még tizenegyfővel kezdték Dunaújvárosban. A kereslet visszaesése miatt először négy munkatársuktól váltak meg. A megmaradt hét ember közül ötnek fel tudták ajánlani, hogy Székesfehérváron dolgozzanak tovább. Az már az alkalmazottakon múlik, hogy ezt elfogadják-e.

Gaál Simon hangsúlyozta: folyamatban lévő kötelezettségeiknek és feladataiknak maradéktalanul eleget tesznek a továbbiakban is, így például az új autók átadása ezután is Dunaújvárosban történik. A garanciális- és egyéb szervizmunkákat viszont hétfőtől a székesfehérvári telephelyen végzik.

Hivatkozás: /www.dh-online.hu/cimlapon/20090306_nem_nyit_ki_a_ford

1 megjegyzés:

  1. Sajnos Dunaújvárosban is bekövetkezett. A válság hatása szemmel láthatóvá vált. Bezárt egy autókereskedés. Ennek okai: Visszaesett az értékesítés és a műhelyforgalom. Az utóbbi időben a bevételek már nem tudták fedezni a rezsiköltségeket és a dolgozók bérét. Ezért sajnos egy részüket el kellett bocsátani.
    Reménykedni kell, lesz jobb is!

    VálaszTörlés