2009. március 17., kedd

Pozitív hírmorzsák

Az utóbbi hónapokban a média és az emberek is állandóan a válság negatív hatásáról beszélnek, számolnak be. A sok munkahely megszűnés mellett, fontos meglátni azt is, hogy új munkahelyek is születtek. Fontos lenne, hogy mindenkihez eljusson az információ az új munkalehetőségekről.
Néhány lehetőség a munkanélküliek számára:
  1. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Dél-Dunántúli Operatív Program ipari parkok és barnamezős telephelyek fejlesztésére kiírt pályázat nyertesei mintegy hétmilliárd forintos beruházást valósítanak meg 3,3 milliárdos uniós támogatással.Kaposváron egy nagyrészt használaton kívüli területen nyit új telephelyet egy acélszerkezeteket gyártó kft, Siófokon korszerűsítik és új raktárcsarnokkal bővítik az ipari parkot, Bölcskén a volt Dunai Vasmű telephelyén élelmiszeripari tartályok és berendezések gyártására alkalmas telephely létesül, Pellérden a települési önkormányzat alakít ki a volt katonai lőszerraktár helyén ipari parkot, Bólyon az immár tíz éves ipari park területe és infrastruktúrája is bővül, Pécsett a Zsolnay-IKEA projekt keretében nagyobb kapacitású, korszerűbb üzem létesítésére kerül sor, Pécs-Hirden a projektgazda kft egy innovációs parkot alakít ki, míg a Kaposvári önkormányzat projektjeként a Kaposvári Keleti Ipari Park bővítésére a terület hasznosítható területének megteltsége miatt kerül sor. Az állások iránt érdeklődni lehet: www.nfu.hu honlapján, vagy telefonon 06 40 638 638-as ügyfélszolgálati telefonszámon
  2. A Vodafone Magyarország, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ma bejelentette, hogy a távközlési vállalat 2009. májustól Miskolcon hozza létre a vállalat Regionális Ügyfélszolgálati Központját.Miskolcon több mint háromszáz új munkahelyet teremtő, európai színvonalú központ előreláthatólag másfél-két év múlva működhet teljes kapacitással.
  3. Egy új termék gyártása és jelenlegi kapacitásai bővítése érdekében 4 milliárd forintos beruházással technológiát fejleszt és gyártócsarnokot épít a Güntner-Tata Kft. A cég ipari hőcserélőket gyárt, jelenleg 962 főt foglalkoztat és 23,1 milliárd forintot ért el a múlt évi nettó árbevétele. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatással segíti a fejlesztések megvalósítását. Az erről szóló szerződést ma írták alá. A beruházás nyomán legalább 170 új munkahely létesül Tatán.
  4. Az Infineon Technologies 2012-ig 17 millió eurós beruházással bővíti teljesítmény-félvezetőket gyártó tevékenységét, termelőeszközöket vásárol és új gyártóüzemet létesít Cegléden. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a 250 új munkahelyet létesítő beruházás megvalósításához egyedi kormánydöntés alapján nyújt támogatást.
  5. A következő két évben 137 új munkahelyet teremt a Starch Hungary Kft. több mint 100 millió eurós beruházása Zalaszentivánon. A település ipari parkjában megépülő keményítőüzem alapanyag-szükségletének ellátása további 1500 családnak ad munkát. A beruházás megvalósítását egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatás is segíti.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Hallgatók!
    Az egész blog nagyon tetszik, de azért ide írom a megjegyzésem, mert végre valami pozitív is megjelenik ebben a pozitívnak egyáltalán nem nevezhető témában. Ez nagyon-nagyon fontos, hogy ilyenek is legyenek egy csöppet sem kellemes blogfelületen.
    Gratulálok, üdvözlettel: Szirbik

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tanárnő!
    Köszönjük a pozitív megjegyzését, sokat segít számunkra ha látjuk, hogy vannak emberek akik érdeklődnek a munkák iránt. Próbálunk minél több pozitivumot keresni ebben a nehéz, néha kissé kilátástalan helyzetben. Bízunk benne, hogy idővel átbillen a mutató Magyarországon és a munkanélküliségi adatok nem lesznek ilyen magasan, mint napjainkban.
    Üdvözlettel: Válság2009 csapata

    VálaszTörlés