2009. március 31., kedd

Újabb pozitív hírmorzsák

Az egyre erősödő válságot egyre nehezebben viselik az emberek, azonban ismét érkeztek pozitív hírek is a sok rossz mellet. Remélhetőleg az újabb álláslehetőségek sokak számára stabil megélhetéshez fognak vezetni.
Az új álláslehetőségek:
  • A British Petroleum (BP) olajipari tröszt mintegy 1000 embert foglalkoztató szolgáltatóközpontot fog létrehozni Budapesten. Richard Hookway, a BP finomító és marketing üzletágának pénzügyi vezetője elmondta: a budapesti szolgáltatóközpont nem egyszerű call center lesz, hanem átfogó szolgáltatásokat nyújt majd az ügyfeleknek mind az üzleti, mind a pénzügyi kapcsolatok területén. A pénzügyi vezető arra kitérő választ adott, hogy mekkora összegbe kerül a szolgáltatóközpont létrehozása.
  • A Daimler a jövő év végére elkészülő kecskeméti gyárába idén az év közepén kezdi meg a munkavállalók toborzását - közölte Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. Elmondta: az első körben 300 emberre tart igényt a Daimler, akik várhatóan a kecskeméti üzem középvezetői posztjait fogják betölteni, a későbbiekben ők tanítják majd be az újakat. A nagyobb munkaerő-toborzás 2010 végén indul - tette hozzá az alpolgármester, aki az önkormányzatnál a beruházással kapcsolatos döntéseket koordinálja. Szemereyné Pataki Klaudia elmondta: a 800 millió eurós beruházással felépülő Mercedes gyár közel 2.500 dolgozónak biztosít majd munkahelyet. Jelentős beszállítási volumennel számolhatnak a gyárüzemeltetésbe és a kiszolgálásba (például a karbantartásba, a szolgáltatásokba) bekapcsolódó vállalkozások.

2 megjegyzés:

  1. Mindenképpen kicsit megnyugtató, hogy újabb munkalehetőségek adódnak Magyaroszágon. Bízni kell benne, hogy idővel egyensúlyba kerül az elbocsátások száma és az új munkahelyek száma, sőt az lenne a legjobb ha az új munkalehetőségek száma még magasabb lenne, mert akkor a korábbi munkanélküliek is visszatérhetnének a munka világába. Van esélyünk rá, hogy újabb és újabb nagy világvállalatok teremtenek állásokat hazánkban, mivel nemzetközi viszonylatban a magyar munkaerő elég olcsón foglalkoztatható.

    VálaszTörlés
  2. Megnyugtató,csak jelenlegi helyzetünkben nem biztoss hogy egy autógyár lesz az ami segít a problémáinkon,főleg hogy éppen az autóipar van a legnagyobb gondban.

    VálaszTörlés